Danse-og bevegelseterapi

Danse- og bevegelsesterapi (DBT) er en metode som tar i bruk dans, bevegelse, musikk, lek, kunst og samspill. ​Danse- og bevegelsesterapi er basert på en helhetlig forståelse av mennesket, som innebærer at kropp og sjel gjensidig påvirker hverandre. Danseterapi er en terapiform på lik linje med musikkterapi og kunst- og uttrykksterapi, hvor man bruker kroppen som instrument og uttrykk. Danseterapi kan brukes i behandling, rehabilitering, spesialundervisning og forebyggende virksomhet på skoler, ved institusjoner, sykehus, sykehjem og i psykologisk behandling. Det kan utføres individuelt eller i grupper. Danse- og bevegelsesterapeuter bruker en kombinasjon av fri og ledet bevegelse, og kan utføres med eller uten musikk. Man kan også bruke ulike gjenstander og rekvisitter for å hjelpe i gang prosessen, og legge til rette for lek og samspill.

  Danse- og bevegelsesterapi er basert på en helhetlig forståelse av mennesket, som innebærer at kropp og sjel gjensidig påvirker hverandre. Danseterapi er en terapiform på lik linje med musikkterapi og kunst- og uttrykksterapi, hvor man bruker kroppen som instrument og uttrykk. Danseterapi kan brukes i behandling, rehabilitering, spesialundervisning og forebyggende virksomhet på skoler, ved institusjoner, sykehus, sykehjem og i psykologisk behandling. Det kan utføres individuelt eller i grupper. Danse- og bevegelsesterapeuter bruker en kombinasjon av fri og ledet bevegelse, og kan utføres med eller uten musikk. Man kan også bruke ulike gjenstander og rekvisitter for å hjelpe i gang prosessen, og legge til rette for lek og samspill.

  Bevegelsens potensial

  Å jobbe med kropp og bevegelse kan forløse følelser, tanker, kreativitet og stemninger. Det kan være et virkningsfullt verktøy for endring, fordi det hjelper deg å forbinde kropp og sinn. Gjennom bevegelse kan du få en sterkere relasjon til kroppen, din identitet og de muligheter og ressurser som bor i deg. Ved å vekke tanker og følelser kan du også få tilgang på ord og språk, som ellers kan være skjult eller vanskelig å uttrykke. Dans og bevegelse kan i tillegg gi deg energi, glede og livskraft.

  Vi tilbyr dansekurs for voksne i danse- og bevegelseterapi sentralt i Oslo. Vi kjører kurs i danse- og bevegelseterapi fra nybegynner til avansert. Vi har gruppe danseklasser over 8 uker, helge dansekurs og weekend workshops slik at du finner noe som passer deg. Hos oss er det stort sett mindre grupper slik at det blir mer tid til individuell oppfølging samt høy kvalitet på dansekursene.

  Meld deg på kurs:

  Nyhetsbrev

  Meld deg på nyhetsbrevet for oppdateringer om nye dansekurs, info og tilbud!