Dominikansk Bachata

Bachata er en sensuell og vakker partner dans som stammer fra Den Dominikanske Republikk. Dansen er nå nesten like populær som salsa. Bachata kan danses som en leken og morsom dans, eller som en mer intim og tett dans.

Dansekurs i Dominikansk Bachata:

Bachata er en sensuell og vakker partner dans som stammer fra Den Dominikanske Republikk. Dansen er nå nesten like populær som salsa. Bachata kan danses som en leken og morsom dans, eller som en mer intim og tett dans. De fleste latinske klubber rundt om i verdenen spiller bachata like mye som salsa, selv om bachata har en helt annen historie. Den utviklet seg mye raskere enn salsa og den bachata stilen vi danser og lytter til i dag utviklet seg på mindre enn 60 år.

Dominican bachata dansekurs med Ewa Trela og George Daniels. Sagene, Oslo

Navnet bachata er interessant fordi det kommer fra et lokalt navn som dominikanere bruker til en hjemmefest, og i mange år var bachata akkurat det – en sammenkomst eller fest med noe å drikke, der denne typen musikk ble spilt av et par gutter med gitarer. Det var veldig uformelt og ikke godt akseptert av samfunnet. Musikken i seg selv har noen røtter i bolero, men utviklet seg når den ble blandet med merengue. Årsaken til dens ‘underjordiske’ liv og mangel på popularitet var tekstene. Bachata tekstene var i starten ganske vulgære og seksuelle. Det var faktisk litt pinlig å bli avslørt mens man spilte bachata!

Duende – dominikansk bachata show. Spring Bachata Festival 2017, Oslo

Etter hvert begynte noen dominikanske sangere (som hadde en dyp kjærlighet for musikken og rytmen selv) å prøve å forandre musikken ved å introdusere bedre, mer sentimentale tekster. For det meste handlet lyrikken om kjærlighet og hjertesorg, mistet kjærlighet og smerte fra kjærlighet (derfor var det kalt ‘amargue’ for en stund, noe som betyr bitter på spansk). Dette er også hvor noen sangere tok sitt scenenavn fra, som Luis Miguel Del Amargue. Med vakrere tekster (ofte lånt fra Dominikanske folkesang) ble musikken mer og mer populær. Den raskeste veksten var for kun 40 år siden, men den var fortsatt veldig lokal og mest populær i Den Dominikanske Republikk.

For kun 10-20 år siden, når noen musikere som Aventura begynte å blande bachata med pop, eksploderte musikken og dansen på et globalt nivå. Naturligvis, ettersom musikken utviklet seg gjorde dansen det også. Bachata som danses i klubbene i dag har røtter fra dominikansk bachata, men også elementer av salsa, zouk, pop og mange andre stiler.

Dominican bachata dansekurs med Ewa Trela og George Daniels. Sagene, Oslo

​Les mer om bachata på bloggen min 🙂

Vi tilbyr dansekurs for voksne I dominikansk bachata fra vår danseskole sentralt i Oslo. Vi kjører dansekurs I bachata fra nybegynner til avansert samt trener egne danseteam. Vi har gruppeklasser over 4 eller 8 uker, helgekurs og weekend workshops slik at du finner noe som passer deg. Hos oss er det stort sett mindre grupper slik at det blir mer tid til individuell oppfølging samt høy kvalitet på dansekursene.

Meld deg på kurs:

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet for oppdateringer om nye dansekurs, info og tilbud!